Den här kvällen hade vi flyttat ut till SportfältetTeleborg, till konstgräsets och elljusets förlovade land. Göteryd (Eller ja, Götteryd som Pockar på allvar trodde att det hette och blev sugen på att flytta dit. ”Låter göttigt ju…”) kom på besök, och när vi slog dem på bortaplan med 8-3 pissregnade det hela matchen. Vi lyckades iallafall bjuda på lite bättre väder.

Vår, på senaste tiden, skadeskjutna och utlandsresande trupp började likna sig själv igen, och det såg ut att bli slut på nödlösningar och konstiga kreationer i laguppställningen. Det var väl egentligen bara hälseneskadade JP som fattades från den mer ordinarie uppställningen. Mazdak och Åkesson har ju redan spelats in i laget, och ikväll var båda med även om den sistnämnde fick börja på bänken. Det har ju i och för sig sin förklaring i att han är rätt kass som fotbollsspelare, men trevlig som människa.

Laget blidde så här till slut:

Gustaf

Kapten Kåve – Linne – Manne – Guzt

Claeson – Ludde – Sterner – Mazdak

John – Dadda

Den starka bänken: Holger, Åkesson, Pockar, Jansson och Rejbsson

IF rejban började bra. Riktigt bra stundtals. Vi kom inte jättenära, mer än på ett perfekt inlägg från Mazdak som Dadda sånär kunde skalla in, samt ett par genombrottsförsök och skott på halvdistans från John och nyss nämnde Dadda.

14 minuter in i matchen får Göteryd en frispark i väldigt bra läge för en vänsterfot, men de väljer en högerfot. Han sopar till med vristen mot det bortre hörnet, och där tror jag att den styrs in till bortaledning. 0-1 i baken alltså, och den alltid toknervöse Hawk-Eye Kronberg höll vid det här laget på att ätas upp inifrån av sina egna demoner.

Övriga vitklädda, de ute på plan alltså, fortsatte rulla boll finfint och i ett tämligen högt men ändå behagligt tempo. Detta i kombination med att vi lyckades sätta en djävulsk press högt upp efter förlorad boll gjorde oss nog ganska tråkiga att möta.

John är konstant farlig i djupled, men Göteryds målvakt gör ett par fina utrusningar och styr undan lägena snyggt.

Det är istället via kantspel som kvitteringen kommer. Bollen spelas ut till Mazdak på vänsterkanten, och han måttar ett inlägg med vänsterfoten (ett självklart val, det är i den foten hans känsla sitter…). Det böjer sig över båda mittbackarna och landar på huvudet hos Ludde. Någon form av språngskalle levereras, även om han mest la sig ner mot bollen. Det var liksom inte ”Henke Larsson mot Bulgarien i EM 04-klass” om vi säger så, men ändå snyggt. Målvakten parerar, tror han. Den assisterande domaren påkallar uppmärksamhet från huvuddomaren och förklarar att visst var bollen inne.

Claeson stod närmast av våra egna spelare och sa också att den var inne, men han ljuger alltid. Vi ca. åtta pers som stod vid kiosken mer eller mindre utmed mållinjen vid ena hörnflaggan konstaterade emellertid att vi fick ett gratismål, för den bollen var då inte över linjen. Målkameror i div. 5 Södra nästa?

Nåväl, vi tackade och tog emot, medan bortamålvakten, fullt förståeligt, blev ganska upprörd. Han repade dock nytt mod och gjorde en bra match.

1-1 efter 23 minuter.

Ledningsmålet kom också innan paus, men inte efter något flygande anfall som man kunde tro med tanke på spelet.

Efter 36 minuter får vi en frispark ganska rakt framifrån en sisådär 20 meter ut. Tre man ställer upp för att slå den;

– Sterner, med sedan länge bevisad känsla i högern.

– Mazdak, med ”Uppsalas näst bästa vänster” enligt honom själv. Jag tror honom.

– John, som TROR att han är bra på att slå frisparkar.

…så var han det. Med ett patenterat skott, innehållandes lite överskruv, slår han bollen runt (?) muren och med studs in vid målvaktens vänstra stolpe. Jag har sett honom göra våra egna målvakter vansinniga på träning med de där skotten, så jag blev inte överraskad. 2-1. Rättvist.

Det blev inga mer mål innan paus. Korvgrillning på det. Hej och hå!

Andra halvlek hinner inte mer än precis dra igång innan mål nummer tre kommer. Jag såg inte upprinnelsen till det, utan bara att John fick bollen ganska långt ut till vänster. Ett avslut med högerfoten senare så satt bollen i det bortre hörnet. Såg rätt snyggt ut från min vinkel, men det var dryga 80 meter bort. Jag hoppas att det var snyggt också. 3-1.

Göteryd har dock inte gett upp hoppet än, men nu spelar de vitklädda bra. Det känns däremot som att luften går ur dem en dryg kvart senare.

Efter 62 minuter samspelar sig John och Claeson mycket elegant ner till kortlinjen. Det slutar med att Claeson petar fram en boll som John hinner upp och spelar vidare utmed mållinjen mot den bortre stolpen. Där dyker Mazdak upp i full fart och trycker in bollen i ett tomt mål från ett avstånd som inte överstiger metern. Han erkände dock att han var lite orolig, han var ju tvungen att avsluta med högern…

Allt gick dock vägen, 4-1 satt där det skulle, och vi gratulerar därmed Mazdak Shiasi till hans första mål i den vita tröjan. Det bör bli fler, om nu inte John får hybris gigantus och vägrar släppa en enda frispark ifrån sig…

Nästa mål lät inte vänta på sig. Usain Sallhag får bollen i djupet på vänsterkanten och bara försvinner. När han tycker att han kommit tillräckligt nära för ett avslut lyfter han helt enkelt bollen mot den bortre stolpen. Just denna stolpe träffar också bollen, sen studsar den in i mål. Vansinnigt tjusigt och 5-1 efter 66 minuter.

Sen börjar The David Pockar Show. Han byts in i anfallet, och efter 74 minuter levererar han ett mål som luktar Fotbollsgalenominering lång väg.

Han får en boll från högerinnerposition på mittfältet. Den slås rakt i djupet, och Pockar löper perfekt. En liten bit utanför straffområdet hinner han upp bollen och klipper till med högern.

Nu bör man veta två saker om Pockar:

1. Han har ingen bredsida.

2. Han skjuter djävulskt hårt med vristen. Alltid. Kan inte skjuta löst.

Således väljer han alltså vristen. Skottet är stenhårt, och via en perfekt bana borrar den in sig så långt det bara går i det bortre krysset.

Om ni tänker er Cantonas klassiska chip i krysset för ett antal år sedan, fast ni backar 3-4 meter och drar den stenhårt istället, då har ni Pockars mål.

6-1 efter 74 minuter.

Pockar får faktiskt ett läge till när klockan tickar upp mot 90 minuter. En ny boll i djupled, denna gång mellan mittbackarna. Pockar hinner upp den också. Nu har han flera alternativ. Ska han ta ner den och rulla in den? Det finns det tid till. Ska han lyfta den över målvakten? Det finns det läge att göra.

Nej, ni gissade rätt. Pockar inser att han nog ska hålla sig till ett tillslag, tar bollen en halvmeter upp i luften och bombar in en vrist från straffområdesgränsen. Inte särskilt välplacerat, men det finns ju ingen större anledning att placera in bollen när man skjuter så hårt, och det räckte ju.

Det blev matchens sista spark, Pockars 7-1 efter 90 minuter.

Slut. Tack för underhållningen!

Nästa vecka möter vi Ryd på bortaplan. Det blir tufft, men det blir fruktansvärt trevligt!

Avslutar detta mästerverk med att dela ut lite götte:

3 påsar fotbollsgodis: David Pockar. Som sagt; dundrar man in en sådan balja som 6-1 så får man tre gottepåsar. Svårare än så är det inte.

2 påsar fotbollsgodis: John Sallhag. Tre mycket fina mål och någon ass på det. Gott jobb!

1 påse fotbollsgodis: Mazdak Shiasi. Ni kan ju det här nu. Gör man sitt första mål får man en gottepåse. En suverän ass på Luddes mål dessutom.