IF rejban – Furuby IF 2-0

Måndagen hade bjudit på ett smarrigt avsnitt av Game of Thrones, och ett lika bra EuroTalk-avsnitt. Men så kom tisdagen, och hur skulle veckans underhållningsagenda lyckas hålla denna skyhöga nivå intakt? Jo, för en gångs skull, på en tisdag – rejbiansk fotbollsövning på Myresjöhus arena. Visserligen fick vi inte förtroendet av alla, det var inte fullsatt. Utan att ha kollat, jag vågar påstå att Radioheads album In Rainbows, som precis som matchen IF rejban-Furuby IF, paketerats med intäktsmodell Pay-What-You-Want, drog in mer pengar. Men skitsamma, både Mackan Axelsson och Älgen från Åmål var på plats – det gillar vi i IF rejban.

Daenerys Targaryen och Kristian Borell hade alltså lämnat stafettpinnen till IF rejban, det innebar att underhållningsansvar låg på följande:

Honken

Sois – Swanson – Tyson – Bucce

Manne – Ludde

Nick – Wijk – Hultman

Dadda

IF rejban hade mest boll inledningsvis, och skapade ett par halvchanser. Halvlekens första riktig vassa chans skulle dock bli Furubys. Efter en rak effektiv omställning kunde en Furubyspelare Pippo Inzaghi-avsluta i mål. Alex Ferguson pratade om Pippo som born offside. Det är inte Furubys anfallare, han är kanske född i Furuby, vad vet jag. Men just här bedömde domaren honom som lite för ivrig. Målet bortdömt.

Jag erkänner att jag glömt vem som sagt detta om Pippo, så jag googlade ”inzaghi born offside”. Google är fina nu när de tolkar innehåll och svarar på frågor i träfflistan, speciellt fina när det är sök på engelska, men ibland hjälper inte ens det… Min träff: Filippo Inzaghi (Born, Offside, 9 August 1973) is an Italian footballer widely believed to play the position of a striker.

Det var kul tyckte jag, men åter till Myran. Offsidemålet blev en väckarklocka utan snooze för rejban vilket innebar 1-0. Efter ett fint anfall faktiskt. Sois tog sig upp på högerkanten och slog ett perfekt inlägg mot Wijk. Volleykungen i rejban är numera Axmarker – inte Wijk. Efter volleybonanzan 2016 är Wijks volleysjälvförtroedet som bortblåst. Det är han medveten om, så Wijk använde huvet och använde huvet. Och som han gjorde det, en snyggt placerad nick utom räckhåll för motståndarmålvakten.

1-0 tog vi med oss in i halvtid.

Andra halvlek började som första slutade, rejban förde spelet. Farligast blev det på hörnor. Bra hörnor från Bucce resulterade i en nick i ribban och ett mål. Målet gjorde Dadda efter att ha hunnit först på en andraboll i straffområdet. Tilltrasslad situation gav således 2-0.

Nu kunde rejban spela mer avslappnat och dominera sista halvtimmen. Fel. Furuby tog initiativ och var det bättre laget i avslutningen av matchen. Ett skott i ribban hotade mest. Matchen slutade 2-0, och rejban har nu hållen nolla i fem raka halvlekar. Vår lägstanivå är inte där den var i början av serien, i positiv bemärkelse. Men rejbaninsatsen mot Furuby är inget någon kommer minnas. Tack vare att Honken välförtjänt kom med i veckans lag, att Swanson fortsätter leverera fina insatser, att solen sken och att Furuby alltid är ett trevligt lag att möta så klarade vi bibehålla veckans underhållningsfana i topp. Vi delegerar nu underhållningsansvar ett par dagar.

/Manne