På den danska grundlovsdagen den 5 juni, som formellt inte är en nationaldag, utan uppmärksammar junigrundloven från 1849 då det danska enväldet upphörde, var det dags för ny match mot en ny bekantskap, Forsheda IF. Laget hade likt rejban tagit steget upp från division 5 och inlett säsongen lite darrigt. Även om rejban som förening lider av överdriven hybris, så skulle dagens motståndare inte underskattas på något sätt. Jag frågade Bengan strax för match hur det såg ut. Hans utfylliga svar löd kort och gott: ”Det ser bra ut!”

Då var det bara att köra igång matchen med följande vita, välinstruerade, virdar som först tog platsgräset i besittning: Anton, Hultin, Linne, Manne, Bucce, Nick, Cullan, Wijken, Luke, Dadda och John. På bänken återfanns Danken, Maccaroni, Hultan, Masse, Ludde.

Det är kanske en osedvanligt töntig idrottsklyscha, men att inte kalla denna match av rejban för ”en dag på jobbet”, vore att missköta sig som matchreferent. Det var verkligen en dag på jobbet, det vill säga en rätt medioker fotbollsmatch, där rejban ändå hade läget under kontroll utan att skapa något mer ätbart fotbollsgodis. Men visst, Wenger är nöjd när Arsenal spelar mediokert, men vinner med 2-0 hemma mot Fulham. Då är vi också nöjda.

Något fanns dock att rapportera och vi börjar med en bra chans för Forsheda i minut 11, då Anton tvingas till en bra räddning. Därefter skapade Forsheda inte mycket av värde. Det gjorde i och för sig inte heller rejban. Den första och dittills bästa chansen kom i minut 26 då John hittar in till Dadda som dock skjuter över.

Rejban tog nu över spelet allt mer och i minut 33 har vi en bra spelsekvens mellan John och Nick, men något mål ville det inte bli.

Det blev det däremot i minut 37 då Cullan gräver fram bollen genom en vunnen närkamp på mittfältet, spelar vidare till John och Nick, fullföljer sin löpning, får tillbaka bollen och stöter in den i mål. 1-0 till rejban och Cullans första officiella tävlingsmål i rejbantröjan. Grattis säger vi eller rättare sagt jag.

Halvtid och återigen en utmärkt grillad korv hos farbror Jan och mycket dösnack med Hasse Rydén och Andreas Ravelli.

Rejban tog som sagt över mer av spelet i slutet av den första halvleken och fortsatte på den inslagna vägen i början av den andra. Det blev dock inte mycket till chanser och passningsspelet och rörligheten var alltför dålig.

I minut 54 slår Dadda en fin djupledboll till John, men Forshedabacken gör en utmärkt glidtackling och avstyr anfallet. Forshedas försvar spelade klokt och taktiskt, även om vi kanske inte utsatte dem för några större prövningar.

Tio minuter senare skapar rejban ytterligare en bra chans då Nick hittar i till Dadda, som lägger bollen över den utrusande målvakten, men utanför målet.

Några byten gav lite ny energi och Hultan hade inte varit på planen mer än en halvannan minut när han trasslar sig förbi några gubbar och spelar in bollen till vår numera notoriske målskytt Luke som enkelt rullar bollen i mål. 2-0, klockan stod på 79 och det var tack och god natt Forsheda.

Ja det var nog det hela. Tre viktiga poäng i kampen om serieledningen, även om spelet hade lite mer övrigt att önska. Nu är vi med i toppstriden på riktigt.