IF rejban – Åseda IF 0-0

IF rejban – Åseda IF 0-0

Påsken firas, som alla vet, stillsamt och till minne av Jesus död och uppståndelse. Så även i år.

Det var därför ett utvilat gäng rejbianer som skulle ta sig an årets seriepremiär hemma mot Åseda. Vintern hade gjort ett tillfälligt återtåg och Myran var utbytt mot konstgräset på C-Plan.

För första gången på ett antal veckor uppstod konkurrenssituationer kring platserna, då närvaron var god och det vankades tävlingsmatch. Några Aframs skadade såklart, men det behöver vi väl knappast nämna.

När allt var färdigställt fick vi ett lag som såg ut så här:

Åsedahemma

Det höll på att ge utdelning ganska omgående. Lukas Rydén fick till ett mycket fint inspel från vänster som Eric Rosander var ytterst nära att nå fram till med pannan. En träff med träskallen där och det hade varit 1-0.

Herr Rydén fortsatte trycka på, och fick snart ett läge efter en väl avvägd crossboll från höger. Efter en ännu finare mottagning och lobb över sin försvarare från Lukas själv fick han läge med vänstervolleyn, siktade mot bortre krysset och sköt över. Nice try som man säger…

Första 15-20 minuterna tillhör oss, och planen att kontrollera händelserna så mycket som möjligt föll väl ut. Åseda stack upp på en hörna, där vi körde en skön grej och släppte en av deras spelare fri i hopp om att nicken skulle gå utanför. Det gjorde den.

Åseda hade generellt sina lägen på fasta situationer, sånär som på ett halvt friläge som skapades efter en missad brytning. Andreas Holmqvist kom dock ut och gjorde sig stor, och tvingade skytten att lägga bollen utanför.

Efter nyligen nämnda 15-20 inledningsminuter blir spelet hafsigare, och det börjar mer likna en typisk premiärmatch. Det svänger mer fram och tillbaka, och i detta hittar vi ett läge till för Rydén, som smugit innanför sin ytterback och får iväg ett avslut som dessvärre blir lite för tamt och enkelt plockat för Åsedas mycket duktiga målvakt.

0-0 i paus, och viss justering i personal.

Enligt matchplan var det dags att få in mer speed i form av Simon Ravelli, som bytte rakt av med Rosander, och Andre Williams, som fick göra riktig debut när han bytte av Emanuel Nergård och tog plats som högerytter. Jonas Cullsjö klev ner ett steg jämte Ludvig Kronberg på Nergårds gamla plats.

Kulan i luften. Så även snö. Lagom till pausvila och andra halvlek kom snövädret från helvetet till Arenastaden.

Viss påverkan på spelet givetvis, och vi tänker ju inte skylla att spelkvaliteten sjönk på vår egen bristande kvalitet, utan helt självklart på vädret.

Det blir mer kamp och mindre ordnat spel. Åseda fortsätter ha sina farligaste lägen vid fasta situationer, och en boll går i överkant av ribban. De mer ordnade anfallen stod vi för. Dock utan riktig udd idag. Sista touchen blev för lång eller för sned, den lilla läckra genomskäraren fastnade halvvägs, och otaliga inspel mot straffområdet blev lite för höga och lösa och plockades allihop ner av bortakeepern.

När vi väl når fram med en genomskärare och Ravelli kommer först på en boll mellan mittback och målvakt är det riktigt nära. Han hinner till och med få boll och sig själv runt målvakten innan en Åsedaförsvarare står för matchens prestation och hinner ikapp med en tackling för att avvärja.

Vi går för trepoängaren ordentligt sista kvarten, med mer vilja än kvalitet ska erkännas. Vi får ändå några lägen, och när Cullsjö skapar sig ett volleyläge i slutminuterna tror vi alla på frälsning av vår egen Jesus. Träffen är bra och målvakten chanslös, men en klockren stolpträff hindrar Falkenbergs Finest från att bli matchhjälte.

Där någonstans stannar vi. Premiären avklarad och första poängen bärgad. Klart uppsving från fjolårets premiär…

Vill dela ut lite plusbetyg. Det kan vara kul.

Andreas Holmqvist får holla nollan i debuten. Heja!

Backlinjen är vår klart starkaste lagdel och i det närmaste fläckfri, med kanske ett litet extra plus i kanten för Jacob Gustafson.

Ludvig Kronberg har haft en helt annan försäsong än vad vi är vana vid, och det har gett resultat. 90 minuters finfint gnugg.

 

Det var det. Hej!

/Salo

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.