Mycket stod på spel när rejbianerna, som parkerar på andra plats i serien, ställdes mot tredjeplacerade Hovshaga på Hagavallen under fredagkvällen.

Värt att nämna i sammanhanget är att det i samband med matchen samlades in pengar till UNHCR för att hjälpa folk på flykt i världen. HAIF bidrog genom att skänka kioskintäkterna, och IF rejban hjälpte till så gott vi kunde och stod för Halva Potten-försäljningen.

Glädjande nog bidrog lottförsäljningen med drygt 1300 spänn, och nästan lika glädjande var att en av bollkallarna vann halva potten. Det är ju sviiinmycket pengar i den åldern…

Nåväl, en match skulle spelas. Såhär såg IF rejban ut för kvällen:

A Fäldt

M Axelsson – J Gustafson – O Fransson – T Paulsson

A Wijk – L Kronberg

Super-Nick – E Rosander – Mats Strandberg

Simon Ravelli

På den starka bänken fann vi E Nergård, A Bengtsson, L Rydén, A Hultqvist och D Johansson.

Lite trevande inledning på matchen, där båda lagen är ganska försiktiga. HAIF är bättre under de första 10-15 minuterna. Sen kommer även De vitklädda in i matchen. Första halvlek utvecklas till en mycket välspelad historia med två lag som vill ha initiativet. Det finns dock även två bra försvar och de få hyfsade chanser som skapas kommer oftast efter fasta situationer, samt efter ett mönsteranfall på vår högerkant, där till slut Masse får liiite lite för tunn träff framför mål.

Rättvist 0-0 i paus. Kanske lite mersmak för oss med tanke på slutet av första, men så är jag ju inte djävulskt objektiv heller…

Ställningskriget fortsätter i inledningen av andra, innan HAIF har sin bästa period i matchen. De flyger i synnerhet fram på högerkanten, men Pulan tillsammans med våra mittbackar reder ut allt, och Fäldt är fortfarande tämligen sysslolös. Han får komma ut fint i en utrusning, och en gång höll han på att klanta till det själv, men det löste sig det också.

Spelet jämnade ut sig, och vi får skapa några chanser, företrädelsevis på fasta situationer återigen. Dadda kommer nog allra närmast efter en utsökt mottagning i straffområdet, men när avslutet kommer är bollen två decimeter för långt fram, och Dadda får bara träff med tåspetsarna.

Sista delen av matchen dras tempot ned, med ideliga avblåsningar och väldigt mycket dötid mellan spelsekvenserna.

Slutresultatet skrivs till 0-0, och det får man nog anse vara rättvist.

Vill passa på att nämna Ludvig Kronbergs insats på mittfältet. Han missar alltid många träningar och matcher under sensommaren, och har slitit hårt för att hitta formen till den här matchen. Han dominerar mittfältet långa stunder av de 70 minuter han spelade.

Lyfter också fram Olof Fransson, som stått utanför laget i några matcher, men imponerat på träningarna. Nu kliver han in som mittback och är bäst på plan, tillsammans med mycket duktige Philip Hausenkamph i HAIF. En styrka hos Olof, och en styrka hos hela IF rejban.

Många matcher i serien spelas imorgon, men under alla omständigheter behåller vi andraplatsen i serien med tre omgångar kvar.

Nästa helg åker vi till Hovmantorp för bortamatch. Följ gärna med oss dit!

Nöjer mig så. Tack för att ni tog er tid!