Hovmantorp GoIF – IF rejban 3-4 (1-3)

Söndagen den 24/4 kl. 16.00 var det dags för återbesök på vår egen lilla skräckarena. Inte skräckarena p.g.a. faciliteterna. Hovet har välsignats med en utsökt anläggning på alla sätt. Något litet omklädningsrum möjligtvis, men finns det hjärterum så finns det plats för hur många rejbianer som helst, och hjärterum har vi gott om.

Nej snarare skräckarena i den bemärkelsen att vi de två senaste åren inkasserat två förluster. För två år sen tog FIFA-Jeppe sönder oss på egen hand, och förra säsongen åkte vi på en kanske lite mer orättvis förlust.

Spöket skulle jagas bort, och dessa läckra grabbar skulle göra det:

E Danielsson

H Gustafson – J Gustafson – O Fransson – E Nergård

N Andersson – A Wijk – J Cullsjö – A Hultqvist

D Lukoczky – S Haraldsson

Avbütare: M Axelsson, M Lexert, L Kronberg, M Strandberg och S Ravelli.

Inte ens två minuter var spelade när Henrik Gustafson visade att han minsann känner gräsmattan på Idrottplatsen i Hovmantorp utan och innan. Med god precision trädde han en boll i djupet för Sebastian Haraldsson att springa på. Sebbe var nog varken etta eller tvåa på den bollen, men skam den som ger sig, och när situationen var över var både mittback och målvakt överspelade, och Sebbe rullade in 1-0 i ett tomt mål. Detta alltså två minuter in i sin riktiga debut! Första målet för IF rejban. Heja Pluto!

Det verkade vara precis den starten vi behövde, för nu radade vi upp fina anfall och bra chanser en period framöver.

Efter ett fint inspel från höger fick Sebbe bollen igen, och vände bort sin back. Hovmantorps målvakt fick dock revansch när han kom ut långt och snabbt och räddade ett givet mål. Dessvärre behövde han inte jobba lika hårt några minuter senare, när samme Sebbe blev vackert friställd av Daniel Lukoczky. Avslutet i tamaste laget tyvärr.

Även Jonas Cullsjö verkade sugen på att skriva in sig i målprotokollet. Han fick läge och drog till med vänstern en bit utanför straffområdet. Träffen var perfekt, och näst intill även riktningen. Enda felet var att målvaktens räddning var ännu bättre. Klassaktioner från båda spelarna.

Då tog Cullsjö vägen via kanten istället. Efter ett fint genombrott ställdes han inför två val. Passa eller skjuta? Han sköt. Dåligt. Han borde passat. Då hade vi nog gjort mål. Allt detta sagt med facit i hand. Jag har svart bälte i efterklokhet, det är sen gammalt.

Mitt i allt detta sticker Hovet upp i ett anfall, kommer in bakom vår backlinje, och bombsäkert sätter de kvitteringen efter 24 minuter.

Liten kalldusch givetvis, och välbehövlig energi för hemmalaget, som jämnade ut spelet efter detta.

Klockan tickade mot halvtidsvila, när Super-Nick drämde in en hörna från höger. Tämligen dåligt utförd, men han fick tillbaka bollen utåt hörnflaggan till, och nästa aktion var allt annat än dålig. Han tog sig förbi en back, och han tog sig förbi två. Då tittade han upp mot den bortre stolpen och såg Emanuel Nergård. Lätt och ledigt pricksköt han då denne stilige man med ett inlägg och gav honom ett perfekt volleyläge. Sagt och gjort så klippte Nergård till. Studs i marken och upp i krysset. Otagbart för målvakten och 2-1 till IF rejban.

Lite retroaktiv utdelning kom i slutet av halvleken efter den briljanta inledningen. Bara minuter efter 2-1 får vi nämligen en frispark på mittplan som Jacob Gustafson sätter in i ytan mellan backlinje och mål. Sebbe Haraldsson springer som besatt för att hinna på bollen, och från en vinkel strax till höger om målet och några meter ut från mållinjen får han träff med pannan och skarvar bollen i en båge in i den bortre burgaveln. En fantastisk prestation att ha den kylan och precisionen i så hög fart. 3-1 efter 44 minuter och även i paus.

Efter den halvleken tackade Haraldsson för sig. Lårmuskeln har inte varit som den ska i några veckor, och som en säkerhetsåtgärd bytte han nu ut sig själv. Dessvärre hade vi redan under mitten av första halvlek fått plocka av Lukoczky för samma besvär. Mats Strandberg sattes i spel.

Max Lexert ersatte Haraldsson på topp för att behålla trycket i djupled, och bara minuter in på andra halvlek ersatte Simon Ravelli Andreas Hultqvist på vänsterkanten. Simon skulle hinna med två positioner till under matchens gång, men han löste alla med bravur.

Nåväl, andra halvlek rullades igång, och lite onödigt drar vi på oss en straff redan efter fem minuter. Han ”föll lätt” som det heter, men vi satte oss i en situation vi inte ska behöva sätta oss i och får skylla oss själva. Straffen gick i mål. 3-2 efter 50 minuter.

Nu får Hovmantorp initiativet ett tag, fyllda av självförtroende efter reduceringen samtidigt som vi slet för att hitta rätt efter lite ofrivilliga förändringar. Vår centrallinje med Eric Danielsson i mål, Olof Fransson och Jacob Gustafson i mittlåset och kanske framförallt Anton Wijk på mitten gör ett gediget jobb. De ser till att vi håller tätt och så sakteliga hittar tillbaka till vårt eget spel.

Hovet går givetvis för kvittering. Något vi ska kunna utnyttja, och gör så till slut efter 80 minuter. Då har Danielsson vid ett par tillfällen räddat oss med finfina parader. Nu vinner Wijk en boll på mittplan, och firma Ravelli/Lexert drar förtjänstfullt isär försvaret. Max överlappar runt Wijks vänstra axel och får bollen i djupet. Han accelererar förbi sin back i det regntunga underlaget, och går sedan på avslut. Han böjer bollen över och runt målvakten, och den smyger in i det bortre krysset. 4-2 med tio minuter kvar.

Nu lastar Hovet allt framåt, och när klockan når 90 minuter får de utdelning efter en lång boll in i straffområdet. 4-3. De hinner sedan få en möjlighet till att lyfta in bollen efter en frispark på mittplan. Denna gång når vi dock högst, rensar, och domaren blåser av matchen.

Seger, skönsång och bortjagat spöke. Hurra!

Bäst på plan idag är Anton Wijk. Jacob Gustafson och Eric Danielsson bör också nämnas, och självklart ska Sebastian Haraldssons två mål på sin spelade halvlek inte gå obemärkt förbi.

Nu laddar vi om för match mot Ängö BK hemma på Myran på fredag. Håll utkik både på hemsidan och på diverse sociala medier efter info om den tillställningen!