Hej på er!

Längesen vi uppdaterade er om läget, men nu passar vi på när vi närmar oss sommaruppehållet!

Vi får väl skylla få att vi mest spelat matcher hela tiden, samt att tiden är begränsad nu när många av oss uppnått så pass respektabel ålder att vi har andra ansvarsområden i livet än att sitta och skriva en massa trams på hemsidan om kvällarna…

Hur som haver så har vi gjort en fin vårsäsong.

Tuff start med en storförlust i premiären borta mot Värnamo Södra, följt av ett snöpligt kryss hemma mot Guddarp där vi borde löst en seger med tanke på antalet målchanser.

Sen kom en trevlig följd av resultat. Vi besegrade Ljungby med 1-0 hemma på Norremark efter att Oliver Fornander avgjort med ett vackert mål. En match som borde slutat 10-0 till bortalaget om man lägger örat mot rälsen och lyssnar på hur snacket gick drygt 6 mil västerut.

Vi andra såg en ganska jämn match, där vi drog det längsta strået.

Denna vinst följdes upp av ett kryss hemma mot Slätthög. Också en tämligen jämn match, där vi kanske BORDE dragit det längsta strået. Små marginaler har dock en tendens att jämna ut sig. Bäst minns vi när Filip Kjellsson klackade upp en boll i krysset.

Två glasklara bortasegrar radades upp på detta mot Moheda (5-2) och Forsheda (5-1), där vi måste nämna herr Kjellsson igen, som stod för ett äkta hattrick under den andra halvleken i Forsheda.

Sen kom det en förlust, och en sur sådan. Lagan besökte Norremark, spelade trevlig fotboll, avgjorde sent och vann med 2-1. Vi hade ledningen och chanser att utöka den, men det var Lagans kväll den kvällen.

Skutan styrdes mot Ljungby, och ett returmöte redan så tidigt i serien (en höstmatch som flyttats till våren). Sveriges första hybridgräsplan bjöd inte in till något skönspel i slutet av maj, Ljungby var klart bättre och vann med 4-0. En match som borde slutat 10-0 till hemmalaget om man lägger örat mot rälsen och lyssnar på hur snacket gick drygt 6 mil västerut.

Vi andra konstaterar att 4-0 speglade styrkeförhållandena ganska bra i just den matchen.

Processen gjordes sedan kort i Strömsnäsbruk, där vi hade ledningen med 3-0 redan i paus och sen spelade av andra halvlek. Andreas Lindberg satte sina två första rejbianska mål, varav det första var en riktig goding. Halvvolley från 30 meter i en perfekt båge över en chanslös målvakt.

HovshagaHagavallen väntade. Trist historia. Fattigt på målchanser. Hovshaga var lite skarpare och vann rättvist med 2-0.

Det leder oss fram till juni månad, och den nuvarande trevliga resultatraden. Två mycket stabila matcher inledde månaden där vi besegrade Växjö BK med 1-0 på Norremark och sedan raskt drog vidare till Gransholm och vann säkert med 3-1. Här såg vi Ramin Aframs riktiga återkomst till fotbollsplanen efter några års frånvaro p.g.a. lathet…förlåt, korsbandsskada ska det stå.

Sedan fick vi faktiskt lite långledigt till efter Midsommar och gårdagens match mot Värnamo Södra. Revansch skulle utkrävas, och vi hade ledningen med 2-0 i paus. Vi spelade bra i andra halvlek också, men fotboll hade inte varit fotboll om inte tillfälligheter hade haft en avgörande betydelse. Värnamo både reducerar och kvitterar under andra halvlekens första kvart, trots att vi hade bra koll på dem…typ.

Luft under vingarna på bortalaget och deras ledningsmål kom även det med drygt 20 minuter kvar.

Likt fågeln Fenix reste vi oss dock ur askan och kvitterade efter 89 minuter, så vi skrev till slut resultatet till 3-3.

Imorgon torsdag åker vi och syr ihop våren på riktigt borta mot Guddarp. Då kommer vi ha spelat 14 av 22 matcher i den här serien, och förhoppningsvis kan vi räkna in en trepoängare till och summera en finfin första del av säsongen.

Sen ses vi i början på augusti igen. Blir säkert svintrevligt det också!