Tätt, tufft och välspelat. Ett bra derby utspelades under fredagkvällen i de norra delarna av Växjö.

IF rejban vann med 2-1, och alla målen kom i slutet av första halvlek.

Sebastian Haraldsson brunkade in 1-0, och Daniel Lukoczky avslutade kliniskt på moderklubben till 2-0 bara minuter senare, efter precisionsarbete från Eric Rosander med inläggandet.

Hovshaga reducerade innan paus på den klaraste straffen man sett sen Ax skickade upp en Hovmantorpare på över etage på Myran.

2-1 stod sig matchen ut, och från andra halvleken minns vi bäst Anton Fäldts makalösa dubbelräddning på Hovshagas bästa läge.

Längre referat kommer. Försöker tvinga Hultan att skriva det. Han svarar än så länge med tystnad.