”Kriss”

Christoffer Jansson #19

Faktaruta

Moderklubb: Östers IF
Säsonger i IF rejban: 11

 

Oskönast spelstil i laget? Simon. När man tror att man tagit bollen av honom fäller han ut ett av sina jätteben. Väl på plats är det precis omöjligt att ta sig runt de där redwoodstockarna. Usch.
Skönast spelstil i laget? Ludde har vunnit bollen på defensiv planhalva och sätter kurs mot offensivt straffområde. Han får upp farten och ångar på likt ett lokomotiv. Inte många som får stopp på honom då. Det är för jävla läckert.
Vem i laget sitter i fängelse om 5 år och varför? Antagligen jag själv. Åtalspunkterna torde vara olaga hot, misshandel/grov misshandel, brott mot kniv- och/eller vapenlagen, dråp eller mord. I samtliga fall är förmodligen offret en domare som burit sig dumt åt.
Vem i laget är trevligaste duschsällskapet? Alla är supertrevliga världshygglon så länge de duschar. Alltid!
En i laget ska bort, vem och varför? Pulan. Hans blekingemål är förfärligt. Jag står inte ut med det. Lika irriterande som en mygga om natten när man gått och lagt sig. Fy fan.
Vem i laget tar du med till en öde ö och varför? Eftersom att Berget inte längre är en del av truppen får det bli Bruno. Han hade snackat upp elva havsabborrar om dagen. Minst. Dessutom kan han fixa grejer. Winberg hade väl å andra sidan lyckats tjata upp en blåval men det är en annan femma.
Ditt bästa rejbanminne?  Svårt att sätta fingret på det bästa. Har så jäkla många fina minnen med den här fantastiska föreningen. Men ett vansinnigt trevligt minne är när ett gäng rejbianer, hösten 2013, satte sig i bilarna och körde mot Gullabo för att kolla Gullabo/Gullaboås-Möre BK. Kval upp till fyran. Rätt resultat i den matchen och vi var klara för fyran. Det knäcktes öl till höger och vänster på vår lilla läktarsektion från det att matchen blåstes igång. 90 minuter och många öl senare spelade IF rejban i fyran. Festen fortsatte i bilarna på väg hem och väl i Växjö stod Viktor Hallrup på Hallrup Hills och tog emot oss med öppna armar för den stora superfesten. Den skivan var stökig, lång och underbar. Det var kort och gott en kanondag.
Vunna utmärkelser på fotbollsgalan genom åren: Årets prestation 2007 och 2013.

58

MATCHER I IF REJBAN

0

MÅL I IF REJBAN