Får börja med att be om ursäkt för att referatet dröjt. En helg i festlighetens tecken följt av sjukdom där dagarna enkom bestått av jobb och sömn anges som förklaring…

Obesegrade Braås skulle i fredags kväll föräras med ett besök från det finaste Växjö har att erbjuda; IF rejban. En tapper skara rejbianer försökte i vanlig ordning samlas till match för att bege sig mot kvällens spelplats. Som traditionen bjuder gick det jättebra. Inte. Det visar sig snart att tre spelare fattas, men de får åka direkt till Braås. Knappt hinner vi lämna stan innan en bil betydligt längre fram i den utspridda karavanen ringer och frågar: ”Hur fan kör man till Braås?”. Vi må vara världens trevligaste förening, men när det kommer till klokhet och intelligens så är vi inte precis uppe i toppskiktet och nosar. Till slut kom iallafall alla fram välbehållna och med ett glatt humör. De yttre förutsättningarna bjöd på klassisk rejbiansk fredagkväll; mulet, regn i luften och småkallt.

Herr Lindahl Sr, som i övriga ledarstabens frånvaro ensam fick hålla ordning i detta vuxendagis, knåpade kreativt ihop en uppställning som såg ut enligt följande:

MV: Jon – VB: Elle, MB: Linne, MB: Uppförsbacken, HB: Rejban – VM: Claeson, MM: Ludde, MM: Holger, HM: Sterner – A: Dadda & Larsson.

Bänkelibänken: Salo, Hanni, Osse, Jeol och Palle.

Matchen rivstartade ordentligt. Redan efter 5 minuter skickar en Braåsspelare iväg ett osannolikt långskott som osade hybris lång väg. När bollen sedan tog i ribban förstod man att det kanske inte var en jättedum idé att skjuta från det avståndet. Endast fyra minuter senare bjuder IF rejban på ett mönsteranfall där bollen rullas mellan Sterner och Larsson och avslutas med att den vindsnabbe Dadda springer för fort och får inspelet en halv meter bakom sig. Från ungefär samma position tar sig två minuter senare Ludde in i straffområdet från höger och spelar bollen parallellt med mållinjen till Larsson, som kommer stormande på bortre stolpen. Den gode Larsson ska bara toffla in bollen, men eftersom han varit på Hannas Hud & Spa tidigare under dagen och fått naglarna filade och målade för att ”vara lite sommarfräsch” som han uttryckte det, så får han bara en liten touch på bollen, som rinner ut till inspark.

Spelet fortsätter under ganska jämna förhållanden, men jag törs nog ändå påstå att det är IF rejban som har det mesta och det bästa av spelet, utan att nå fram till några lika heta målchanser som under den första kvarten. 20 minuter har spelats när Jacke Uppförsbacke skallar ihop med en Braåsspelare, går i däck och leds av banan. In studsar den spänstige och trevlige Salo på mittbacksplats. Trots detta tunga avbräck fortsätter rejbianerna att gnugga på, och i minut 34 får vi se ett nytt trevligt anfall. Trion Larsson-Sterner-Dadda bjuder på nytt samspel och Dadda klipper till med högern mot bortre stolpen. Braås målvakt sträcker dock ut i sin fulla längd och räddar.

Kallduschen kommer efter 39 minuter. Braås anfaller och tar sig in i straffområdet. Elle går in för att bryta, får en knuff i ryggen precis i tacklingsögonblicket och i fallet lyckas han kapa en motståndare över knäna. Föga förvånande blåser domaren straff, och om Elle skulle haft frispark i förstaläget låter jag vara osagt. Såg inte tillräckligt bra. En förbannad jävla otur var det iallafall. Straffen rullas mitt i mål, medan Jon ligger som ett streck i luften, förberedd på att klistra en boll uppe i krysset. Fantastiskt vackert. Synd bara att den däringa Braåsspelaren inte hade hyfs nog att slå straffen där nu när Jon hade ansträngt sig så och kastat sig ända dit bort…

Halvleken avslutas med småskavanker på både Claeson och Elle, och in på plan kommer Hanni som vänsterback och Osse som vänsterytter. En av de bättre halvlekarna för året slutar alltså med 0-1underläge. Tungt givetvis, men i pausen andades det framtidshopp.

Andra halvlek börjar också mycket riktigt med kvitteringsjakt. Larsson drar ett långskott strax över efter två minuter, och drygt fyra minuter senare bjuds det fotbollsgodis. Larsson prickskjuter Osse med ett heeelt fantastiskt inlägg från högerkanten. Osse ser att bollen kommer landa perfekt på hans vänsterfot. Han sätter bestämt ner stödjebenet och timar in pendeln. Samtliga närvarande rejbianer har redan höjt armarna i skyn för att fira detta fantastiska fotbollsmål. Osse fokuserar bollen, spänner musklerna, och glömmer skjuta… Bollen rinner ut till inkast. Så kan det gå. ”Rätt tänkt” och ”du sätter nästa” ljög lagkamraterna. Efter denna uppvisning i ineffektivitet skapar båda lagen några halvchanser, och med kvarten kvar görs ett sista försök att få med sig poäng. Undertecknad går ut till förmån för Elle, som återvunnit lite krafter. Han ska in och plöja kanten, samtidigt som Rejban flyttas in i mitten. Även Palle och Jeol kommer in för att försöka spräcka nollan. Dessvärre får vi se Braås kontra in 2-0 med 7-8 minuter kvar. Braåsspelaren kommer fri, men Rejban sätter en glidtackling. Tyvärr studsar bollen rätt väg för motståndarna och vips så står han fri med bollen och öppet mål. Ridå.

Sista minuterna spelas av utan några större konstigheter. Rejbianerna försöker skapa något, men luften har gått ur efter 0-2målet.

Summa summarum så känns det tufft att förlora efter en så väl genomförd match. Braås visar varför de vunnit alla sina matcher i år och är betydligt mer effektiva framåt. Det konstaterades ganska snabbt efter matchen att det endast finns en väg att vandra. Träning, träning, träning. Då ska vi till slut hitta den där timingen som är ganska fundamental för att få in bollen i mål. Vi föll åtminstone med flaggan i topp!

Derby mot Araby på fredag. Norremark IP kl. 19.00. Kan inte komma på en enda bra anledning att missa den matchen.

Göttepåseutdelning sker här och nu:

3 påsar fotbollsgodis: Linus Kronberg. Den lille skitungen till halvmänniska har vuxit ut till en försvarsklippa av rang. Det kunde man inte tro… Idag tog han både Uppförsbacken och Farbror Salo under sina vingar på ett föredömligt sätt.

2 påsar fotbollsgodis: Ludvig Kronberg. Bollvinnare och kreatör i samma eleganta men trasiga kropp. Helgjuten insats på mitten och bröderna Kronberg har utan tvekan blommat ut sen Pappa lämnat landet.

1 påsefotbollsgodis. Fredrik Streby. Rejban himself dominerade på högerbacksplatsen, i synerhet under den första halvleken. Hård och besynnerlig, men med bollsinne och ett charmigt leende. Johan Salomonsson likes this.

Fler förtjänar goda omdömen, och i synnerhet Hannis inhopp på vänsterbacksplatsen imponerade oerhört.