En fantastisk fotbollsfest från början till slut som utspelade sig på nyinvigda Araby Park Arena. Det var Nationaldag så alla var lediga, vädret var ljuvligt, den rejbianska bortaklacken större än någonsin, och IF rejban spelade gladfotboll.

Minna inte denna startelva heller, men här får ni truppen:

Swanen, Elle, Bucce, Guzt, Holger, Jacke, Dadda, Linne, Ludde, Jappe, Manne, Persson, Rejbsson, Jon, Kåve och Winberg.

Första kvarten var bland det roligare vi sett i år. Anfallen avlöste varandra såväl till höger som vänster och centralt. Den som till slut löser upp nervknutarna är Bucce, som drar iväg ett fantastiskt långskott ur högerinnerposition. Vad gjorde han där frågar man sig… hade säkert slagit en hörna eller något och varit för lat för att springa tillbaks dit han hör hemma. I vilket fall som helst så får bollen en klassisk Jabulaniskruv och borrar götteligöttigt in sig i det bortre hörnet. Trots flera bra målchanser i den första halvleken gör vi inte fler mål. Araby spelar långt och chansar i djupled, och någon gång blir det lite halvfarligt. 1-0 i paus.

Andra halvlek startar lika trevligt som den första. IF rejban rullar boll och skapar chanser. Det är dock på två fasta situationer matchen dödas. Bucce slår först en hörna som Manne snyggt nickar in. Araby tänkte förmodligen att ”det där gör han aldrig om”, för på nästa hörna sket de fullständigt i att markera señor Nergård, som showade till det och axlade in bollen från exakt samma ställe som senast. Hörnläggare? Bucceliback såklart.

Viss avslappning skedde och Jon fick visa prov på att han är delad etta i tävlingen ”Världens genom tiderna överlägset bästa målvakt”, innan vi kom fram till att det är skönt att hålla nollan och började hjälpa honom igen.

På övertid kommer så matchens godbit. Jon kastar ett perfekt långt utkast till Winberg på vänsterkanten. Winberg tar snabbt med sig bollen och rullar direkt in i mitten till Ludde (?), som vänder och på två tillslag rullar han en perfekt djupledsboll till en ivrigt framrusande högerback i form av Guzt. Helt ren med målvakten rullar han in mål nummer 4 för kvällen. Om vi räknar Jons kast som ett tillslag så får jag det till 7 tillslag på 4 spelare från straffområde till straffomåde och från kant till kant med ett mål som grädde på moset. Det ni!

Snyggt och trevligt. Tre poäng. Pang!

Gotte blir det i vanlig ordning:

3 påsar fotbollsgodis: Adam Bengtsson: Det räcker med ett mål och två ass som motivering. Fin kille den där Bucce!

2 påsar fotbollsgodis: Emanuel Nergård: Två mål och bra spel matchen igenom, ävewn om vi för första gången noterade att Manne faktiskt KAN bli trött.

1 påse fotbollsgodis: Jon Svensson: Sysslolös under stora delar, men när han fick något att göra var det knivigt värre. Löste det med briljans och en nolla är en nolla är en nolla…som är en nolla.