Ängö – IF rejban
Efter den snöpliga förlusten i slutminuterna mot Hovmantorp var det äntligen dags att sätta sig i bilarna och påbörja den smått vidriga resan mot Kalmar och Fredriksskans IP. Ännu en match med flertalet spelare borta. Kontinuitet (eller brist på) är ordet för hösten än så länge. Dagens motståndare, Ängö BK, skulle hur som helst slås tillbaka av följande starka elva;

image

Rajjan börjar matchen bra, och under de första 15 minuterna sätts hemmalaget under viss press. Därefter jämnas spelet ut något. Vi går ner i tempo och aggressivitet och matchen böljar därefter fram och tillbaks. Å ena sidan fortsätter vårt lag att hitta bra kombinationer och ta oss runt på kanterna. Å andra sidan kontrar Ängö förtjänstfullt med snabba och luriga kontringar. Och efter diverse Hawaii-fotboll fram och tillbaks så är det till slut hemmalaget som tar ledningen i matchens 39e minut. Ett inlägg seglar försmädligt över rejbans resliga mittbackar och landar perfekt hos Ängös anfallare. Denne tillåts avsluta en gång, får tillbaks returen och kan någorlunda ostört rulla in ledningsmålet. Surt, sa Bull.

Efter halvtidsvilan kommer rejban ut med en helt annan energi. Det är betydligt bättre aggressivitet och kvitteringsmålet känns inom räckhåll. Vi skapar en hel del ”nästan-lägen”, men utan att få in kvitteringen. Ängö är dock inte ofarliga med sina kontringar. De har bra fart på yttrar och en duktig snabb/tuff forward och efter ännu en kontring blir Max tyvärr frilägesutvisad i den 70e minuten. Eftersom man även denna säsong tillämpar dubbelbestraffning räckte det tyvärr inte med utvisning, då även straffspark utdöms. En straff som dock förtjänstfullt räddas av Fäldt – den gamla målvaktseleganten. Vi har nu således underläge med 0-1 och en man mindre. Men vi har ändå inget att förlora och fortsätter att trycka på framåt. En taktik som dock medför vissa risker, då Ängös nämnda kontringar knappast avtar – varken i mängd eller i farlighet. Under matchen sista 20 minuter lyckas de få in ytterligare tre bollar i mål och det är bara att lyfta på hatten. Kontringarna är av hög klass och straffar oss enormt efter utvisningen denna kväll.