Efter att rejban tagit sig tillbaka på vinnarspåret i senaste matchen mot Hovmantorp var det dags att färdas 109 km österut mot Kalmar för att ta sig an Ängö BK på Fredrikskans IP.

Rosander hade vänligheten att öppna upp klubbstugan och hade hunnit med att torghandla in frukt och sätta på en kanna kaffe lagom tills samlingen, oerhört trevligt.
Väl i klubbstugan passade Wijken på bli utrullad av Bucce på FIFA varpå han konstaterade att backarna i Barca är för jävla dåliga. Nog om den matchen.

Gusen var vänlig nog att titta förbi samlingen för att lämna återbud pga av sin risiga hals. coach Salo agerade snabbt, rattade om hela uppställningen, nåja han ersatte Gusen med Olof. Ett hel drös spelare saknades och truppen formerades enligt följande:
A. Fäldt

M. Axelsson – O. Fransson – T. Paulsson – A. Bengtsson

L. Kronberg – A. Wijk

A. Hultqvist – R. Davoust – S. Ravelli

M. Strandberg

Avb: C. Jansson, F. Streby, N. Andersson, E. Danielsson
Väl framme i en av Sveriges äldsta städer konstaterades det snabbt att Fredrikskans gräsmatta höll hög klass. Detsamma gick inte att säga om IF rejban som totalt hade missat att bortastället skulle med då Ängö också spelade i vita ställ. Ängö agerade dock med bravur och löste ett annat matchställ. Matchstart blev fördröjd med 5 minuter.

Rapporterna vi fått innan matchen talade om att Ängö skulle lyfta längre och med skytteligaledaren på topp så togs beslutet att vi skulle spela lite lägre från start för att minska ytorna bakom våran backlinje.

Nog om förberdelserna. Ängö startade matchen och matchuret hade inte passerat 3 minuter innan Fäldt och rejban fick kapitulera. Ängö satte igång ett anfall på sin högerkant och fick till ett lågt inspel. Hultan som för en gångs skull tagit det obekväma hemjobbet hela vägen in i eget straffområde fick bollen på sig och skickade den mot det egna målet, Fäldt parerar med en reflexräddning men är chanslös på returen som rullas in i öppet mål. 1-0 Ängö BK.

Trots den tidiga kallduschen så dröjer det inte mer än 2 minuter innan kvitteringen kommer. En frispark i ytterposition 15-20 meter in på Ängös planhalva skickades in av Bucce med millimeter precision och kusin Kronberg plockade ner den, konstaterade att han i samma rörelse hade rundat målvakten och kunde från uppskattningsvis 30 cm ha nöjet att rulla in 1-1.

Man kunde tro att kvitteringen skulle ge rejban luft under vingarna och ta tag i taktpinnen men så blev det absolut inte. Ängö spelade ett rakt och kraftfullt spel. Pulan och Olof fick slita för att stångas med Ängös anfallare som höll Carsten Jancker klass i luftrummet. Ängö trummade på och varierade långa raka bollar med bra och rappt kantspel. Hela försvarslinjen och Fäldt lyckas på något märkligt sätt att freda målet och halvtidsresultatet skrivs mkt orättvist till 1-1.

Väl i paus konstateras det i omklädningsrummet att vi måste flytta upp spelet och våga hålla i bollen för att komma härifrån med poäng.

Sagt och gjort, rejban lyfter sig i andra halvlek och jämnar ut spelet. Ängö fortsätter med sitt raka spel och skapar chanser samtidigt som rejban har svårt att komma till några riktigt heta chanser. Undantaget Bucce, som bestämde sig för att ösa på utmed sin vänsterkant och överlappar Hultan gång efter gång och trycker in inlägg. Tyvärr är vi inte tillräckligt heta på att fylla på i boxen. Närmast kom Simon som nådde högst på ett inlägg men nickade över.

Matchuret har tickat upp mot 80 minuter när så blixten slår ned. En hörna vaskas fram och Bucce stegar som vanligt ut för att skicka in den i straffområdet. Enligt utsago ska Danken från bänken ha utbrustit: ”Nu sitter den”. Super-Nick bekräftar att Danken är synsk och skickar in 1-2 efter ett brunkarmål värdigt en brottningsmatch.

Efter ledningsmålet är det försvarsspel som gäller. Ängö trycker på och hinner skapa ett flertal heta chanser men bollen studsar rejbans väg och vinsten är ett faktum.

Sammanfattningsvis konstaterar vi att det var ett orättvist resultat men att det var en oerhört skön 3 poängare. Vinster som den här brukar vi inte få med oss och att göra mål på två fasta situationer hör inte heller till vanligheterna. Samtliga spelare visar bra karaktär men undertecknad måste ändå nämna Pulan och Olof som inte spelat en minut ihop men går in och stångas med Ängös tunga anfallare.

I nästa match väntar Runsten/Möckleby IF på Norremark IP och då måste spelet upp ett par nivåer.