IF rejban – Hvetlanda GIF

IF rejban – Hvetlanda 3-1 (2-1)

Föreningen ursäktar sent referat. Men här kommer ett. Mitt minne sviker mig lite, men jag ska försöka.
Varning för krydd också – har umgåtts alltför mycket med Hultan för att undvika det. Nåja, denna torsdag var IF rejban väl representerat i Frankrike, Gusen och Cullan var skadade och Wijken hade feber. Men truppen är bred och vi kunde därför mönstra följande lag i kvällens tuffa övning:

Hvetlanda

 

Dags för inmarsch till fina Kent. Lika nöjd som Farbror Barbro hade varit med ljudkvalitén, lika missnöjd hade personen bakom Hovshagas twitterkonto varit med låtvalet. Hursomhelst, Sebbe inledde internationellt och ställde ensam upp för avspark. Snyggt. Matchen var igång. Ludde bar kaptensbindeln och intog rollen som regista. Det tog bara några minuter innan han tackade för förtroendet och pangade in ett skott från 30 meter – Hultan kryddar aldrig avstånd, så jag gör inte heller det. Det Gareth Bale gör på liggande boll gör Ludde på rullande boll och så vidare…

Hvetlandas svar kom snabbt. Efter ett hårt inlägg på marken, mellan ett par rejbianska ben, kunde de avsluta otagbart. 1-1 var ett faktum.
Jag antar att det var lite ställningskrig efter detta, att bollen var rund, och de båda lagen kände lite på varandra. Kanske har jag rejban wayfarer på mig när jag säger att vi hade ett litet övertag i första halvlek. Jag har verkligen för mig det. Vad jag vet är att Lukoczky gjorde 2-1 till oss. Hur det såg ut minns jag inte riktigt, inte han heller – jag messade och frågade honom. Domaren blåste av för halvtid.

Andra halvlek hade precis börjat när Super-Nick snyggt skickade en hörna rakt i mål. Avbytarna vädrades och gjorde bra ifrån sig. Inte minst Rosander som gjorde debut på Myresjöhus arena. Matchen kunde spelas av. Referatet lider mot sitt slut och det är dags hylla den som hyllas bör. Ludde gjorde match nummer 101 i den vita tröjan och han gjorde det med bravur. Dessutom pensionerade han värdigt sina gröna Adidas strumpskor – ni vet de gamla från våren 2016. Nu rockar han de silvriga som Özil kör i EM och Kinnaman kör i Robocop. Hatten av för Ludde!

/Manne

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.