10-ÅRSJUBILEUM MED IF REJBAN

 

Den 4/10 2009 bildades IF rejban. Världens trevligaste förening.

Den 4/10 2019 blev vi 10 år, och då också Världens äldsta förening.

Den 9/11 2019 firades detta ordentligt. Här läser ni allt om den dagen.

 

Det hela tog egentligen sin början redan tidigt av 2019, med att någon kläckte idén att vi skulle ha en Jubileumsbankett på Elites festvåning.

Liiite grann sköts det ner, eftersom vi för en gångs skull var lite ödmjuka och ställde oss frågor som: ”Fixar vi det?”, ”Blir allting skit?”, och ”Kommer det någon?”.

Den fick ligga och gotta till sig lite den där idén, och så sakteliga började vi ändå smyga igång lite donande med detta för att se om det var möjligt.

Och jodå, offert från Elite blev klar. Datumet lät bra. Självkostnadspris för alla gäster var ju tanken som vanligt, och sen får vi leta efter lite vänligt folk som kan tänka sig att bidra till det här så vi kan hitta på roligheter i samband med firandet. Vi kör! Det värsta som kan hända är att allt går åt skogen, men då har vi iallafall testat!

Sagt och gjort. Bokning hos Elite, check. 9/11 kl. 18 skulle det smälla!

”Vi sätter 100 pers som mest, så kanske vi slipper det där att alla anmäler sig i sista stund”, tänkte vi, utan en tanke på att platserna faktiskt kunde fyllas. Kostade ju ändå 475 spänn att få vara med och fira oss…

Fanns det då några sponsorer som kunde tänka sig att bidra till detta? OM det gjorde…

Ibland kanske ni tycker att det blir lite ”reklaminlägg” över det vi skriver här. Må så vara, men utan våra sponsorers generösa bidrag till vår verksamhet hade vi haft svintråkigt typ jämt. Det vill vi inte. Vi sätter dessutom högt värde på att det inte ska vara en kostnadsfråga att kunna vara med på våra trevligheter, och just i det här fallet hade det verkligen blivit det om de inte hängt på. Det hade varit trist.

Advisory, Beijer Bygg, EcoKraft och ERT Godis hakade snabbt på och började möjliggöra det här.

  

 

27 september öppnade vi anmälan. Eftersom vi hade tänkt lägga ut den tidigare men inte fått allt färdigt, så stod vårt tänkta sistadatum för inbetalning med i det vändande mailet alla fick. 30 september. Det var inte tanken, men med facit i hand var det genialt. Mer eller mindre varenda gäst slantade in direkt.

Hur som helst är kvällen den 27 september en kväll jag sent kommer glömma. Det fullkomligt bara small i inkorgen med anmälningar, och innan kvällen var över var det 120 personer som varit inne på vår hemsida, fyllt i formuläret, och meddelat att de minsann ville vara med på vår stora jubileumskväll. VANSINNIGT häftigt och roligt! Vi blev till slut 137 anmälda, och efter lite överläggningar med underbara Margot på Elite så såg vi till att alla fick plats. Hurra!

När så deltagarlistan började se komplett ut gick det upp för undertecknad att den här dagen nog skulle kunna bli utomordentligt lämplig för en annan sak jag har velat göra länge, nämligen spela en match mellan nuvarande IF rejban och en samling med gamla legendarer jag ville kalla rejban Legends.

23 frågor skickades iväg, och 23 ja kom snabbt och lätt som svar. Det här skulle bli roligt! Sen var det bara resten kvar…

Plan bokades. Norremark givetvis. Klassisk mark. Döma det här kalaset var ju någon tvungen att göra också. Vederbörande var dessutom tvungen att fatta vad det här handlade om. Det är typ lite på skoj, men folk kommer ju vilja vinna till varje pris, och förmodligen slå halvt ihjäl varandra under matchens gång. Se blir de kompisar igen.

Henrik Nilsson fick frågan (eller ja, Eric Rosander tvingade väl honom…), han sa ja, och körde tur och retur till Färjestaden för att stå oss till tjänst. Det skötte han med den äran, och jag tror faktiskt att han t.o.m. hade ganska roligt!

Bakom kulisserna hade Mr. Adidas; Eric Claeson, arbetat med ett nytt matchställ till rejban Legends. Mest för att göra alla nuvarande spelare våldsamt avundsjuka. Det lyckades. Både att matchstället blev oerhört snyggt, och att avundsjukan var stor!

Sen var det bara att köra! Kl. 12.00, den 9/11 var det avspark. Uppslutningen från publiken var stor, och generositeten likaså. Vi hade bestämt oss för att skänka hälften av det friviliiga inträdet till organisationen Aldrig Ensam, och när vi summerade detta blev det över 5000kr vi kunde bidra med till deras viktiga arbete mot psykisk ohälsa!

Fotbollsmatchen då? Jodå, Mats Strandberg gör som bekant mål när han vill, och satte tidigt 1-0 till rejban Legends. I ärlighetens namn ska vi väl sedan säga att nuvarande IF rejban hade initiativet under större delen av matchen, och att den första halvlekens stora namn var Gustaf Möller. Han vaktade målet för de rosaklädda legendarerna, och han gjorde sannerligen ingen besviken. Möjligtvis med undantag för Toni Ringberg, som försökte och försökte sätta bollen i nät, men om inte Gustaf stod i vägen så finns det ju stolpar på ett fotbollsmål. De tycker det är extra roligt att bråka med fotbollsspelare, och Toni var nog förbannad på både Gustaf och stolparna. Kvitteringen kom iallafall precis innan pausvilan, och det var Joakim Wallgren som till slut smackade in 1-1. Det resultatet tog vi med oss till vilan.

I andra halvlek bytte rejban Legends målvakt, och de vitklädda drog en lättnadens suck. Synd för deras del bara att det var Jon Svensson som slängdes in mellan stolparna, så det gjorde inte saken lättare ändå.

Långt om länge, precis innan Domare Nilsson skulle blåsa av kalaset och straffar skulle ta vid, tog Nicolas Paredes Inostroza saken i egna händer och avgjorde matchen. 2-1 blev resultatet till slut.

Det var väl egentligen lite struntsamma. Det viktiga var att vi hade fått träffas och trivas på fotbollsplanen tillsammans allihop igen, att publiken trivdes och att ingen skadades allvarligt. Men visst, det är ju alltid kul att vinna…

Vi hade lånat de fina partytälten av Växjö Färg & Tapet, och såväl Adidas som Mediahelp hade hjälpt till och gjort den här matchen möjlig. Jag tror att alla, både spelare och åskådare, är väldigt väldigt tacksamma för att ni finns och att ni ställer upp. Det här var kanontrevligt rakt igenom! Tack för det!

  

Fortsättning följer…snart…när jag har tid.

/Salo